antidruk


Wat is drukregulatie?

De drukregulatie heeft tot doel locaties van de voet met de juiste techniek en materialen pijnvrij te maken. Door middel van technieken met vilt is het mogelijk om bepaalde pijnpunten aan de voet drukvrij te leggen of te ontlasten.
Dit kunnen drukplekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende "hallux valgus". (De Hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen). 

Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat deze drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurd met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen zonder dat men last heeft van deze "vervelende" plaatsen.
De pedicure legt dit altijd aan in samenspraak met de client, en houdt hierbij rekening met de conditie van de huid.

 

De foto vertoont de behandeling van een pijnlijke voorvoet. De drukontlasting met vilt mag 3 tot 4 dagen blijven zitten.

Uw pedicure geeft een duidelijke uitleg wat het doel is van de drukontlasting die aangebracht wordt en geeft U ook schriftelijke informatie hoe om te gaan met de gebruikte materialen.

Vilt techniek.

Vaak wordt de vilttechniek toegepast bij een lichte ontsteking om de pijnlijke plaats tijdelijk te ontlasten.
Deze techniek wordt ook toegepast als voorbereiding op een siliconen orthese.


Fleecy Web, viltmateriaal met een huidvriendelijke plakzijde 
Op deze foto wordt de kleine teen drukvrij gelegd met fleecyweb. Dit zacht materiaal wordt onder de drukplek aangebracht, zodat de druk als het ware weg kan vloeien tijdens het lopen. De fleecyweb wordt vervolgens weer afgedekt met fixomull strech om het materiaal op de plaats te houden en zo blijft de "anti-druk pleister" langer zitten. 
Door de wijze van opbouw heeft men er langer plezier van heeft en kan de huid zich zo beter kan herstellen. 

De voeten voelen hierdoor weer prettig aan!
Ook in de schoenen heeft men geen last van deze anti-druk pleisters.