de Medisch Pedicure

Wat doet een medisch pedicure precies?

Tot de werkzaamheden van een gecertificeerd ProVoet (basis)pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen.

Naast bovenstaande is de Medisch Pedicure bevoegd tot het behandelen van alle probleemvoeten zoals diabetische, reumatische, verwaarloosde, spastische en oudere voetenrisicovoeten:
Ze screent de risicovoeten. Ze heeft alle onderdelen van het ondernemerschap in de opleiding gehad. Ze kent alle technieken zoals nagelbeugels plaatsen, vilttechnieken, silicone teenstukjes maken en gel- en acrylnagels zetten. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot haar taak.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet medisch pedicure?

ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden! De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord en afsprakenkaartjes.

Kwaliteitsregister
 

Een medisch pedicure staat geregistreerd in het kwaliteitsregister van ProCert..