reumatisch

bevoegdheid: Reumatische voet

Voor mensen die last hebben van een of meerdere vormen van reuma of reumatische aandoeningen, is het belangrijk om de voeten te laten verzorgen door een pedicure met aantekening reumatische voet, of aantekening risicovoeten.

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door diverse soorten ontstekingen (zoals gewrichts- en slijmbeursontstekingen), slijtage en/of standveranderingen. De pedicure met de juiste aantekening houdt hier rekening mee, en weet waar die op moet letten.

Vaak hebben mensen met reuma te maken met (overmatig) eeltvorming en likdoorns. Dit kan o.a. te maken hebben met de veranderde stand van voeten en/of tenen, de schoenen die niet goed passen, of het vetweefsel onder de bal van de voet dat dunner wordt of verschuift. Ook komen er vaak nagelafwijkingen voor bij reumapatiënten, zoals o.a.: verkleuringen, verdikte nagels, dunne nagels, brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, ruwe, gespleten nagels.

Wanneer u bij mij komt voor een pedicurebehandeling noteer ik alles tijdens de anamnese, onderzoek en screening die ik uitvoerig doe bij een eerste bezoek. Vervolgens worden uw voeten  behandeld en geef ik waar nodig adviezen, ook over uw schoenen en (indien mogelijk) uw dagelijkse voetverzorging.

Info over reuma
reumafonds www.reumafonds.nl
reumabond www.reumabond.nl
regionaal reumacentrum Zuid-Oost Brabant www.reumacentrum.nl
kinderen met reuma www.jeugdreumavereniging.nl
jongeren met reuma www.youth-r-well.com en www.reumatogether.nl
leven met reuma www.levenmetreuma.nl
leren omgaan met reuma www.reumauitgedaagd.nl